Om Uldrupgård

Ved foden af Uldrup Bakker i et rigt, smukt og fredet naturområde finder man det firlængede og stråtækte bindingsværk, Uldrupgård.

Oprindeligt var Uldrupgård et schæferi – et bygningsanlæg opført til et større fårehold.  Den firfløjede gård med fritliggende bygninger er af holstensk type og den eneste af sin art i Danmark. Den er opført i begyndelsen af 1800-tallet af grev Henrik Reventlow, som også dengang ejede den nærliggende herregård, Aakær. Østfløjen er en såkaldt stublade med lave mure i kampesten og et kolossalt stråtag, der rejser sig over et stort betagende rum.

Om Uldrupgård

Nord- og sydfløjen er ligesom vestfløjen hvidkalkede bindingsværksbygninger med stråtage. Gården ligger unikt placeret i Aakærs herregårdslandskab med store marker, omkranset af de skovbevoksede Uldrup Bakker. Tre ud af fire længer udlejes i dag til events som bryllup, barnedåb, konfirmation m.v. Den fjerde længe er udelukkende privat beboelse.

Uldrupgård blev gennemrestaureret i 1998-99, og i år 2000 blev restaureringen præmieret af bevaringsorganisationen Europa Nostra. 

Uldrupgård hører under det nærliggende Aakær Gods, som ejes af Godsejer Johan Koed-Jørgensen.

Aakær Gods.
Aakær Gods.